Spletna trgovina Kadilec.si je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja ga družba RWY, inovativne rešitve, d.o.o., sedež: Usnjarska c. 8, 1275 Šmartno pri Litiji (v nadaljevanju ponudnik).

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine Kadilec.si, pravice obiskovalca oziroma uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Obiskovalec je oseba, ki uporablja ponudnikov sistem. Z registracijo obiskovalec sprejema te splošne pogoje in postane uporabnik ter s tem pridobi pravico do nakupa v spletni trgovini. Uporabnikov e-poštni naslov in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta s podatki, ki jih je vnesel ob registraciji. Uporabnik se strinja, da ponudnik do preklica hrani in obdeluje vse njegove podatke, ki jih je vnesel ob registraciji ali jih je ponudnik od njega pridobil kadarkoli kasneje. Če je uporabnik vnesel ali kako drugače ponudniku sporočil svojo telefonsko številko se s tem strinja, da mu lahko ponudnik pošilja tekstovna sporočila o stanju naročil uporabnika. Sporočila so za uporabnika brezplačna. Če se uporabnik strinja, mu bo ponudnik tudi pošiljal promocijski material po elektronski pošti.

Vsebine objavljene v spletni trgovini Kadilec.si so last ponudnika in se jih ne sme kopirati, razmnoževati ali na kakršenkoli drug način distribuirati brez dovoljenja ponudnika. Blagovne znamke in logotipi proizvajalcev so v njihovi lasti.

Ponudnik si pridržuje pravico do sprememb vsebin, cen, splošnih in drugih pogojev objavljenih na spletni strani brez predhodnega opozorila. Vse spremembe začnejo veljati v trenutku objave. Ponudnik bo storil vse, da bodo podatki na straneh točni in ažurni, vendar ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa do, uporabe ali nemožnosti uporabe spletnih strani ali za kakršnekoli napake oziroma pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Cene objavljene v spletni trgovini so v EUR in vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Minimalni znesek nakupa je 8,00 EUR.

Za sklenitev kupoprodajne pogodbe morajo biti izvedeni naslednji koraki:

-          s strani kupca:

  1. registracija v ponudnikovi spletni trgovini
  2. izbira artiklov, ki jih kupuje
  3. strinjanje s splošnimi pogoji poslovanja
  4. pregled naročila
  5. izbira dostavne službe ter naslovov za račun in dostavo
  6. potrditev naročila s klikom na gumb "Potrjujem"


-          in s strani ponudnika:

  1. ponudnik potrdi sprejem naročila po elektronski pošti
  2. ponudnik naročilo označi kot "Odposlano".

 

Ponudnik ni odgovoren za nedostavljivost potrdila o sprejemu naročila po elektronski pošti, če je napaka na strani uporabnika ali ponudnika uporabnikove elektronske pošte. Pred potrditvijo je kupcu prikazana tudi skupna cena poštnine in izbranih artiklov (vsebina košarice), kjer lahko še popravi svoje naročilo. Cena ne vključuje morebitne provizije za odkupnino, ki jo zaračuna dostavna služba. Cena ne vključuje morebitne provizije, ki jo ponudnik plačilnih storitev oz. izdajatelj plačilne kartice zaračuna kupcu. Pri plačilu s plačilno kartico si ponudnik pridržuje pravico, da plačila ne sprejme.

Sklenitev kupoprodajne pogodbe je možna le v slovenskem jeziku. Ob oddaji naročila se kupec zavezuje k plačilu naročenih artiklov v skladu z zakonom, ki ureja obligacijska razmerja. Naročilo je shranjeno na sedežu podjetja, kupec pa ima omogočen pregled svojih naročil v elektronski obliki preko spletne strani ponudnika. Dostava naročila je omejena na ozemlje Republike Slovenije, razen ko se ponudnik in uporabnik dogovorita drugače. V kolikor ponudnik sumi, da kupec ob oddaji naročila ni vnesel verodostojnih podatkov ali je naročilo kako drugače nesmiselno, si pridržuje pravico, da naročila ne izvede.

Če je kupec fizična oseba lahko odstopi od pogodbe v roku 14 dni od sklenitve brez navedbe razloga. Če je kupec blago že prejel, ga mora vrniti v roku 30 dni po tem, ko je sporočil, da odstopa od pogodbe. Vrnjeno blago mora biti neuporabljeno, nepoškodovano, v originalni embalaži in nezmanjšani količini ter ustrezno zaščiteno pred poškodbami, do katerih lahko pride med transportom, razen če je blago uničeno, uporabljeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Ponudnik bo v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v 30 dneh kupcu vrnil že opravljena plačila, zmanjšana za stroške poštnine. Kupec ne sme vračanih artiklov pošiljati v pošiljki z odkupnino. V primeru, ko kupec naročenega blaga ne prevzame, ni podal pravilnega naslova za dostavo ali je zaradi katerega drugega razloga vrnjeno ponudniku, se smatra da je odstopil od nakupa in je dolžan v tem primeru plačati nastale poštne stroške. Strošek pošiljanja se v takem primeru obračuna tudi, če poštnina ob nakupu ni bila zaračunana. Ponudnik lahko za stroške, nastale pri vračilu artiklov, bremeni tudi plačilno kartico kupca.

Ponudnik mora za dobavo blaga ali storitev izdati račun in ga izročiti kupcu. Račun se izda v pisni obliki ali po elektronski pošti. Če je bil račun kupcu izročen v poslovnem prostoru ponudnika, ga mora kupec zadržati najmanj do odhoda iz ponudnikovega poslovnega prostora.

Kupec lahko dostavo artiklov naroči tudi na drug naslov kot svoj, vendar mora biti v tem primeru celotna kupnina, skupaj s stroški poštnine, plačana vnaprej.

Za vsak artikel je naveden predviden rok dobave, predvideni dobavni rok naročila je tako enak dobavnemu roku artikla, ki ima najdaljši rok dobave. V primeru, da se predvideni dobavni rok ne sklada z dejanskim, bo ponudnik o tem obvestil kupca.

Plačevanje kupljenih artiklov je možno z nakazilom na tekoči račun ponudnika, s plačilno kartico ali z odkupnino pošiljke. Pri plačevanju z odkupnino kupec krije tudi stroške provizije, ki jo zaračuna Pošta Slovenije oz. druga dostavna služba po svojem veljavnem ceniku. Cenik Pošte Slovenije je dostopen preko spletne strani http://www.posta.si/ (Cenik ostalih storitev, postavka »Vplačilo obrazca UPN«).

Kupec soglaša, da ponudnik hrani in obdeluje kupčeve osebne podatke za lastne potrebe. Kupec soglaša, da se njegovo ime, naslov in telefonska številka posredujejo dostavnim službam, ko je to potrebno za dostavo uporabnikovega naročila. Kupec soglaša, da se vsi njegovi osebni podatki, kot tudi podatki naprave, ki jo ob nakupu uporablja, posredujejo ponudniku plačilnih storitev.

Na napravo vsakega obiskovalca bo ponudnik hranil t.i. tehnične piškotke, ki so potrebni za delovanje spletne trgovine. Ti piškotki so potrebni za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti ter hranijo informacije o uporabnikovem IP naslovu, operacijskem sistemu, brskalniku, lokaciji in vrsti naprave in druge podobne tehnične podatke. Vsakemu obiskovalcu je ob začetku obiska dodeljen tudi sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje njegove nakupovalne košarice. Registriranemu uporabniku je dodeljen tudi piškotek o njegovi identifikaciji, s tem je omogočena uporaba spletne trgovine brez ponovne prijave ob naslednjih obiskih.

Vsak obiskovalec lahko kadarkoli pobriše piškotke na svoji napravi. Vsak registriran uporabnik lahko po elektronski pošti kadarkoli zahteva izbris svojih podatkov na sistemu ponudnika.

V primeru pritožb ali sporov si bo ponudnik po svojih najboljših močeh prizadeval, da se morebitni zapleti in nesoglasja rešijo sporazumno. Ponudnik bo ravnal v skladu z veljavno zakonodajo.

Trenutno veljavni splošni pogoji poslovanja so kupcu na voljo na spletni strani http://www.kadilec.si.

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!


Košarica  

Ni artiklov

0,00 € Poštnina
0,00 € Skupaj

Zaključi nakup